Yumaq bəs etmir, qabığı soyulmalıdır
Çinin Anhui Kənd Təsərrüfatı Universitetinin mütəxəssisləri meyvə və tərəvəzlərin qabıqlarına nüfuz edən kimyəvi maddələri araşdırıblar.
Liderxeber.az xəbər verir ki, nəticələrə əsasən meyvə-tərəvəzin yuyulmasının onları sağlam saxlamaq üçün kifayət etmədiyi müyənləşdirilib. Bir çoxları əksər meyvə və tərəvəzin qabığında daha çox vitamin olduğunu iddia edib. İllərdri onları qabığı ilə yeyənlər də az deyil.
Tədqiqatçılar qeyd ediblər ki, alma və ya xiyar bu cür meyvə-tərəvəz siyahısına aid edilə bilməz. Onları yeyərkən mütləq qabığını soymalısınız.
Buna səbəb isə tərkibində ziyanlı maddələrin olmasıdır. Belə ki, qabıqlarda qaraciyər xərçənginə səbəb olan zərərli pestisidlər var. Onları yumaq bunu məhv etmək üçün kifayət deyil.
Oxşar Xəbərlər:
21 iyul 2024, Bazar günü
Şuşada 2-ci Qlobal Media Forumunun açılış mərasimi keçirilib Prezident İlham Əliyev Forumda iştirak edib
17 may 2024, Cümə
Azərbaycan və Belarus prezidentləri “Caspian Agro” və “InterFood Azerbaijan” sərgiləri ilə tanış olublar
25 sentyabr 2023, Bazar ertəsi
Pəhriz saxlayan insanların istədikləri qədər yeyə biləcəyi az kalorili qidalar
23 aprel 2024, Çərşənbə axşamı
Azərbaycan və Rusiya prezidentlərinin BAM veteranları və işçiləri ilə birgə görüşü keçirilib - FOTO